Egy társulat igazi otthona nem a színház, hanem a próbaterem.
A színház a templom, tehát az ünnep helye.
A próbaterem a mindennapok munkahelye.
Az a társulat, melynek napi rutinja az ünnep, elfelejt dolgozni.

2009. május 26., kedd

Flórián Műhely

A Flórián Műhely Magyarország első produkciós háza, mely a független, kortárs előadó művészet területén fejti ki tevékenységét. A Flórián Műhely a Mozgó Ház Alapítvány működtetésében és koncepciója alapján, a Független Színházak Szövetségének égisze alatt, valamint a Fővárosi Önkormányzat felajánlása, és a NKÖM támogatása nyomán jött létre.
A Flórián Műhely stúdiószínházi viszonyokhoz közelítő felszereltséggel és térrel rendelkező, közel 700 m2- en működő intézmény, mely a kortárs produkciók számára nyújt szolgáltatásokat:
- különböző szintű próbalehetőség (rezidens, főpróbahét, fénytervezés, stb.);
- szakmai bemutatkozási lehetőség (szakmai bemutató, főpróba, munkabemutató, média bemutató, stb.)
- egyéb szakmai rendezvények (találkozók, tanácskozások, filmforgatás, stb.)
- kapcsolódó társművészetek eseményei.
A Flórián Műhely szoros együttműködésben alakítja ki programját a befogadó színházakkal, de önállóan is válogat az általa támogatni kívánt produkciók között, melyek magyar és nemzetközi menedzsmentjéhez igyekszik hozzájárulni.
A Flórián Műhely tehát egy igazi szakmai háttérintézmény, ahol a független színházi működés természetének megfelelően, a publikum számára nem látható folyamatok történnek, ami viszont elengedhetetlen, hogy egy produkció megfelelő színvonalon kerüljön közönség elé.

Nincsenek megjegyzések: